szabó ilona.jpg

Már régóta ígérgetem, hogy indítok egy privát blogot. A legfőbb inspirációt az adta, hogy a budapesti házunk kertjében egy magaságyást készítettünk. Ez nem egy új dolog, csak nekünk érdekes most. Mivel sokan kérdeztétek, hogy milyen ez és kértétek, hogy meséljek mindig róla, hogy hogyan működik, beválik-e, mi terem meg benne stb. ezért úgy gondoltam, hogy megmutatom időről időre nektek.

Természetesen ez a blog lehetőséget ad nekem (nekünk, mert remélem ti is részesei lesztek így vagy úgy), hogy más bennünket érintő, érdeklő dologról is írjak.

A blog címe: PAJTÁK. A képen láthatjátok is az egyik olyan pajtát, ami az én gyermekkorom  legszebb időszakához kapcsolódik. A nagyszülőknél töltött felejthetetlen hetek, hónapok, NEMESDÉDI és NAGYSZAKÁCSI falusi emlékek:-) Szabó Icu barátnőm családjának birtokán, Nemesdéden van ez a pajta. Ennek a háta mögött töltöttük az időnk nagy részét a nyaralásokon. Hűvös volt, eltakart bennünket a felnőttek szeme elől, zavartalanul lehetett pletykálkodni, játszani... Színpad volt, mert itt énekeltük (előrelátóan) Ihász Gábor "Múlnak a gyermekévek" című slágerét:-) ... és tényleg elmúltak a gyermekévek, de a sok-sok emlék megmaradt arról, hogy a városi lányok hogyan töltötték az idejüket falun. Beszélgetéseink során mindig előkerülnek a gyökereink, amit ott láttunk, tanultunk meghatározta az egész életünket. Becsületességet, tiszteletet, engedékenységet, gyermekszeretetet... csupa jó dolgot kaptunk.

Beláthatjátok, hogy innen már csak egy kis kanyar a kert, a kert szeretete. Érdekes, hogy akkor néhány tíz évvel ezelőtt, még nem élt bennem nagyon élénken a kert szeretete. Természetes volt, hogy van, hogy a nagymamák, nagypapák gondozzák, hogy mi kimehetünk és letörhetjük a zsíros kenyérhez a paprikát és ott helyben mosatlanul(!) el is fogyaszthatjuk, mert vegyszert hírből sem ismertek ezek a zöldségek. Most, lassan az 50 felé közeledve jöttem rá, amikor már nincsenek nagyszülők, birtokok, földek, gyümölcsös, konyhakert, virágoskert, falu..., hogy mennyi örömet is jelent. Ez a néhány négyzetméter kert, amit most létrehoztunk, minden nap tartogat meglepetéseket. Péterrel és Tibi papával reggel és este ellenőrizzük, hogy melyik zöldség bújt ki éppen a földből.

DSC06396.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://pajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr195245986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavlinka 2013.04.25. 13:53:30

Judit, nagyon jó ez a blog és majd figyelem :) annyira örülök neked és a munkátoknak, csak így tovább !

Molnár J. 2013.04.25. 14:04:33

@pavlinka: Remélem tudok egy-két érdekességgel szolgálni majd:-)

Ősi Beáta Ágnes 2013.04.25. 22:33:36

Gratulálok, ez egy remek ötlet volt! Szívesen olvasgatom a történeteket, és remélem, hogy sok szép és ízletes zöldség fog teremni ebben a gondosan összeállított ágyásban :-) Nagyon aranyos, hogy ilyen precízen készítettétek el, nem is csodálom, hogy Pepe a végén elégedett volt! Nálam is szépen cseperednek az Olaszországból kapott paradicsomok - majd meglátod!

Molnár J. 2013.04.26. 07:31:52

@Ősi Beáta Ágnes: Köszönöm a kedves szavakat és nagyon várom az Olasz paradicsomok képét, hogy ezzel is színesítsük ezt a blogot:-)

pavlinka 2013.04.29. 10:48:50

A tavasznak én is örülök,hihetetlen mennyire megváltozott minden pár nap alatt :) Nálatok is :) szép a kert,na és a kutyák! szép termés várható az ágyasból,és gondolom szórakoztató is...

Molnár J. 2013.04.29. 11:04:54

@pavlinka: óóóóó! IGEN! Nagyon jól szórakozunk:-)
süti beállítások módosítása