DSCN9249.JPG

A történeti hűséghez hozzá tartozik, hogy a magaságyás gondolata úgy született meg, hogy gyermekkori barátnőmmel Annával a szokásos pletykás-mindenrőlbeszélős-sohaabbanemhagyós telefonbeszélgetésünket folytattuk, amikor arra terelődött a szó, hogy milyen jó lenne egy olyan kert, ahol nem kell hajolni, kényelmesen el lehet látni az összes kerti munkát és még a gazolás is öröm:-) Mindkettőnket megérintett ez a gondolat és ahogyan én is elmeséltem Petinek az ötletemet, Anna is meggyőzte Janit, hogy mennyire hasznos lenne neki egy ilyen:-) Mondanom sem kell, hogy Kaposváron is felépült a magaságyás:-) Dícséret Janinak érte!:-)

Kaptam képeket is és történetet is, amit ezúton is köszönök.

Íme...

"Amint látod, még csak az egyik magaságyás készült el (már írtam róla), a másik folyamatban van. Ott még csak az ágak vannak az alján, s arra tettük a komposztot, füvet. Még jön rá egy nagyobb réteg termőföld, s a legtetejére virágföldet vettünk. Ebbe a kisebbe paradicsomot és paprikát terveztem. Saját vetésű magok már kikeltek, szépen erősödnek. Igaz a paradicsom elég silány lett, de talán annyi megerősödik, hogy pár bokorral tudok ültetni belőle. Ami viszont jó hír, a szerdán vetett magok közül a retek már kihajtott, gyönyörűen látszik a sora. A lelkesedésünk még elég nagy, naponta többször kimegyünk, s megnézzük a veteményest, gyönyörködünk benne. Paca külön élvezi, hogy még egy árnyékos hely lett az udvaron! Azt nem tudom írtam-e, hogy egy háromrészes szekrényből készültek, s állagmegóvásként Janim lefestette (csak ez a festék volt itthon, remélem majd valami szolidabbat is fog kapni!)."

DSCN9250.JPG

DSCN9252.JPG

Munkamegosztás:-) Jani dolgozik, Paca kutya pedig őrzi a birtokot:-)

DSCN9253.JPG

Nagyon örülök ennek a képnek, mert legalább valamit sikerül megmutatni a belső szerkezetből is, ha már mi elmulasztottuk a fényképezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://pajtak.blog.hu/api/trackback/id/tr45281344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavlinka 2013.05.09. 12:17:32

Na és még mondja valaki,hogy a női traccs partik,akár telefonon),nem hasznosak :)
nem is tudom,miért kapott el a sárga irigység :D
süti beállítások módosítása